Ga naar hoofdinhoud

Outplacement-traject

Outplacementbegeleiding wordt aangeboden aan een medewerker wanneer deze (dreigt) de huidige baan te verliezen. Een loopbaancoach kan hulp bieden bij het vinden van een nieuwe baan. Outplacement heeft voordelen voor zowel de werkgever als medewerker. De medewerker kan op deze manier sneller een nieuwe passende baan vinden. Als werkgever geef je invulling aan de verantwoordelijkheden binnen een eventuele vaststellingsovereenkomst of een cao alsmede goed werkgeverschap. Als werkgever kun je afspraken maken binnen de wettelijke transitievergoeding.

Neem nu contact op voor een vrijblijvende intake

Hoe ziet een outplacement-traject bij HBS er uit?

Outplacement bestaat uit 2 fases:

1. De onderzoeksfase
We maken inzichtelijk wat iemands Talent, aanbod en wensen zijn ten aanzien van werk. Hierbij worden persoonlijkheids- en beroepentesten ingezet. Dit alles wordt vertaald naar een zoekprofiel. Dat geeft richting én perspectief.

2. De realisatiefase
Vanuit een helder zoekprofiel gaat de medewerker aan de slag: solliciteren en netwerken en alles wat daar voor nodig is en bij komt kijken. Praktische handvatten om de stap naar nieuw werk te gaan zetten. De coach is een deskundige en ervaren sparringpartner in het proces. We benutten het  netwerk van het ACE HR-Collectief  om nieuwe werkervaring op te doen of te solliciteren met een streepje vóór.

Wat levert een outplacementtraject op?

Loopbaancoaching helpt om je medewerkers richting te geven aan hun professionele en persoonlijke doelen. Zij zetten vanuit hun Talent én in balans de volgende stap(pen) in hun loopbaan. Hiermee verhoog je de inzetbaarheid, het werkplezier én de productiviteit. Aantoonbaar. Traject deelnemers waarderen ons gemiddeld met een 8,7. Het plaatsingspercentage in duurzaam en passend werk bij outplacement is >90%. Winst voor de medewerker én voor de organisatie!

Meer weten?

Neem contact op met een van onze specialisten.

Hannah de Graaf

Hannah de Graaf

Loopbaancoach
076-5038052

Mail Hannah