Ga naar hoofdinhoud

2e Spoor traject

Human Business Support onderscheidt zich met hoogwaardige 2e spoor trajecten. Waar het belang voor de werkgever en de medewerker een werkelijk duurzame herplaatsing is.  Geen ‘vinkjes’ dus. Maar aantoonbare resultaten. In het kort:

 • Hoogwaardige intensieve begeleiding
 • Gericht op duurzame herplaatsing van medewerkers in werk dat past
 • Het traject voldoet aan de eisen
 • Nauwe samenwerking met eigen verzuimexperts
 • Actief gebruik van het ACE HR-Collectief voor tijdelijke of duurzame herplaatsing
 • Mogelijkheid om, binnen je arbodienstverlening, 2e spoor te verzekeren met een Poortwachtergarantie
Neem contact op voor een vrijblijvende intake
Werk en ontwikkeling

Hoe ziet een 2e spoor traject bij HBS eruit?

Een 2e spoor traject bestaat uit gesprekken, huiswerkopdrachten en persoonlijkheids- en beroepentesten. In het intakegesprek maken we kennis en brengen we de huidige situatie in beeld. Hierna volgt een trajectplan op maat. Hierbij onderscheiden we de volgende resultaatgerichte stappen:

 • Intake (oriënterend gesprek)
 • Diagnose (loopbaan oriëntatie)
 • Versterking (coaching naar werk)
 • Werkverwerving (werkacquisitie)
 • Nazorg (plaatsing en nazorg, contact tijdens proeftijd)

En als blijkt dat de medewerker gedurende het traject toch intern plaatsbaar is? Dan zorgen we dat jouw medewerker beter terugkomt in de eigen organisatie.

Wat levert een 2e spoor traject bij HBS op? 

Door onze persoonlijke en intensieve aanpak hervinden mensen de intrinsieke motivatie om bewust te kunnen kiezen voor werk dat past. Met het ACE HR-collectief hebben we een netwerk gecreëerd dat laagdrempelig toegang geeft tot werk. Tijdelijk, om te re-integreren, te snuffelen of ritme te behouden. Of permanent door een streepje voor te hebben als je solliciteert. Deze combinatie leidt tot een plaatsingskans van >70% voor plaatsbare spoor 2 kandidaten. >90% heeft dit werk na 12 maanden nog steeds. Traject deelnemers waarderen ons gemiddeld met een 8,7. Winst voor de medewerker én voor de organisatie!

Wanneer 2e spoor inzetten?

Wanneer een medewerker langdurig arbeidsongeschikt is, wordt er altijd eerst gekeken naar de mogelijkheden bij de huidige werkgever. Er wordt gekeken of de medewerker in staat is zijn huidige functie voort te zetten of een andere functie binnen de organisatie kan vervullen. Is dit niet mogelijk? Dan wordt een re-integratie tweede spoor gestart. Als werkgever ben je in dit geval wettelijk verplicht om een 2e spoor traject in te zetten. Wij gaan samen met jouw medewerker op zoek naar een duurzame re-integratie bij een andere werkgever, waar zij productief en met plezier kunnen werken, in werk dat past. Nu en in de toekomst.

Meer weten?

Neem contact op met een van onze specialisten.

Hannah de Graaf

Hannah de Graaf

Loopbaancoach
076-5038052

Mail Hannah