Ga naar hoofdinhoud
Proactieve arbodienstverlening en intensieve begeleiding.
Haal het hoogste rendement!

Regie op Inzetbaarheid

Wij mikken hoger dan alleen grip op verzuim. Wij willen namelijk het beste uit jouw organisatie én de medewerkers halen. Met Regie op Inzetbaarheid nemen jij en je medewerkers daarom zelf het heft in handen. Wij hebben daarin een ondersteunde rol. Proactief, deskundig en betrokken.

Jouw vaste aanspreekpunt is de Inzetbaarheid Gids. Deze persoon kent jouw organisatie en alle betrokkenen: van de directie tot aan de medewerkers. De Inzetbaarheid Gids begeleidt het hele traject, vanaf het bepalen van de strategie tot de uitvoering in de praktijk. De Inzetbaarheid Gids coördineert de werkzaamheden voor de schermen bij de klant en achter de schermen bij HBS. Zo heb je altijd een direct aanspreekpunt die weet wat er nu speelt én met je meedenkt over de volgende stap.

HBS fiets team

“Werk staat centraal. HBS ziet verzuim als onderdeel van het dienstverband. Het doel is een medewerker zo snel als medisch verantwoord is, weer aan de slag te krijgen. In eigen werk, of in werk passend bij de mogelijkheden van de medewerker.”

En dat dit werkt, bewijzen onze cijfers

55

lager. De ziekmeldingsfrequentie van medewerkers van onze klanten ligt 55% lager dan het landelijk gemiddelde.

60

hoger. Krijgt jouw organisatie te maken met langdurig verzuim? Dan sturen wij actief aan op de WIA-instroom. Onze IVA-uitkeringen zijn 60% hoger dan het landelijk gemiddelde.

25

lager. Het gemiddelde verzuimpercentage bij onze klanten ligt 25% lager dan het landelijk gemiddelde.

Praktisch en deskundig

Van regie op verzuim naar werkfitte werknemers. Stap voor stap ondersteunt de Inzetbaarheid Gids jouw organisatie bij dit proces. Door in- én doorzicht te geven. Door adviezen van de bedrijfsarts te vertalen naar praktische instructies voor de werkvloer. Door te trainen op het voeren van goede en gelijkwaardige gesprekken. Door jou en alle betrokkenen deskundig te begeleiden. Door aanspreekbaar en bereikbaar te zijn. Menselijk, zakelijk en ondersteunend.

Wij zijn er voor jou

Elke organisatie is anders. Daar passen wij onze begeleiding op aan. Indien gewenst, komen wij ondersteunen op locatie. Incidenteel of structureel: net wat het beste bij jouw organisatie past. We kunnen je zelfs volledig ontzorgen in het tweede spoor, bij bezwaar en bij beroep. In dat geval bieden we je, in combinatie met deelname aan het ACE HR-Collectief, zelfs een Poortwachter-garantie.

Meer weten?

Neem contact op met een van onze specialisten.

Dorrianne van Vugt – van Hal

Directeur VerzuimSupport
Inzetbaarheid Gids/
Casemanager RSC
076-5038052

Mail Dorrianne

“Een aantal uitspraken van Dorrianne tijdens het eerste gesprek staan mij nog helder bij, zoals: "Je moet niet uitgaan van de ziekte van een medewerker, maar van de arbeidsmogelijkheden die hij nog heeft." We werken inmiddels 10 jaar samen met HBS, ons ziekteverzuim is sindsdien meer dan gehalveerd!”

Josef SterckVAV Divers

“Sinds een jaar zijn wij klant van HBS. De arbodienstverlening ervaar ik als prettig en persoonlijk. Mijn deskundige Casemanager Annemijn Ducaneaux, is altijd bereid me te ondersteunen. Ik word altijd klantvriendelijk te woord gestaan en voel me ontzorgd.”

DirecteurZorgorganisatie

“Fantastische begeleiding van één van onze medewerkers! Als werkgever hebben wij meer inzicht en kennis gekregen in de processen rondom spoor 2 (Wet Verbetering Poortwachter). HBS ontzorgt de werkgever door een professionele aanpak gericht op resultaat. En dat geeft rust.”

Patty van BroekhovenDirecteur Deventer Profielen