Conflictcoaching
Waar gewerkt wordt, komen verschillen aan het licht. Het herkennen en erkennen van verschillen kunnen juist helpen om het eindresultaat beter te maken.
Verschillen zijn dus helemaal niet erg, tot het moment dat we niet meer het beste halen uit elkaar, maar het slechtste boven halen bij elkaar. Vaak komen de partijen er samen uit, maar soms is het conflict niet meer zelf op te lossen. Dan kan professionele conflictcoaching de oplossing bieden.
Tijdens dit traject helpt een conflictcoach bij het herstellen van de onderlinge samenwerkingsrelatie. Conflictcoaching helpt bij verstoorde arbeidsrelaties tussen:
- Collega’s
- Managers
- Leidinggevende en medewerker
- Teams
Hoe werkt conflictcoaching?
HBS werkt op basis van de Positieve Escalatiemethode® van Melcherts. Als tegenhanger van de escalatieladder van Glasl. We hebben daar onze eigen Talentgedreven werken kennis aan toegevoegd.
Het is een gestructureerd proces met een menselijke maat. Stap voor stap vooruit. We starten met een individuele intake en brengen mensen daarna weer samen. Veilig, onderzoekend, verbindend. Op zoek naar nieuw perspectief voor iedere deelnemer.
Indien het conflict zo ver geëscaleerd is dat er mediation dient plaats te vinden, werken we samen met een aantal partners en verwijzen we door.
Wat levert conflictcoaching op?
Hoe sneller je conflictcoaching in zet hoe hoger de kans op de-escalatie en succes.
Ons streven is altijd om, naast een oplossing van het conflict, de mensen in het conflict te laten leren van het conflict. Zo hebben we dus een win-win-win;
- Het lopende conflict wordt opgelost
- De mensen leren hoe ze het in het vervolg beter kunnen (samen) werken
- De kansen op nieuwe conflicten neemt af
De kosten dalen en de productiviteit van mensen en teams nemen toe. Tot nu toe is 100% van de conflicten opgelost met positieve feedback van de deelnemers.
Meer weten over conflictcoaching?
Andreas helpt je graag vooruit!
Andreas van den Goorbergh
Gecertificeerd conflictcoach en onderhandelaar. ‘Na de ADR mediation opleiding heb ik bewust gekozen om geen mediator te worden maar me te specialiseren in proactief begeleiden van conflicten’. Dat past bij de visie van HBS: het beste halen uit mensen én organisaties.