Ga naar hoofdinhoud

Hoe moet het nu verder met mijn baan? En hoe het goed kwam!

Door 8 december 2020september 20th, 2021Blog

“Hoe moet het nu verder met mijn baan…” was de kreet van de medewerker, die vanwege een ongeluk te maken had met beperkingen in zijn inzetbaarheid als leidinggevende monteur. Dit heeft veel impact op een medewerker en er kwamen veel partijen (bedrijfsarts, casemanager, artsen etc.) op hem af.

Onze HBS loopbaancoach heeft de medewerker op een optimistische, maar ook realistische manier hierbij begeleid. Dit proces is gegaan met vallen en weer opstaan. Daarbij is er ook veel aandacht besteed aan zijn rouwverwerking, met als doel om weerbaarder te worden voor deze impactvolle verandering.

Tijdens het loopbaancoachtraject hebben we door middel van talentmanagement gekeken naar wat de medewerker nog wel kan. De uitkomsten hiervan zijn dat de medewerker is gegroeid in zijn zelfbeeld en zijn waardevolle bijdrage ziet voor de maatschappij.

De medewerker heeft een hoge werkethos en werkt graag met zijn handen. Vanuit zijn persoonlijke zoekprofiel hebben we met inzet van het ACE HR-collectief, drie verschillende werkervaringsplekken gefaciliteerd, zodat de medewerker ervaring kan opdoen in nieuwe functies die passen bij zijn inzetbaarheid. Deze werkplekken waren in verschillende branches waaronder een: schoolinstelling, zorginstelling en gemeente, zodat de medewerker ook kon toetsen welke omgevingswaarden wel en niet bij hem passen.

Bij deze organisaties heeft de medewerker een positieve indruk achtergelaten, dit heeft hem nog meer zelfvertrouwen gegeven. Zijn werkervaringsplek bij de zorginstelling heeft geresulteerd in een duurzame werkplek!  Dit is een WIN-WIN-WIN uitkomst voor alle betrokken partijen!