Ga naar hoofdinhoud

Hoe werkfit zijn uw medewerkers?

Door 14 oktober 2019september 20th, 2021Blog

Veel organisaties of afdelingen komen pas in beweging als er een signaal is; een hoog verzuim, stress gerelateerde klachten, hoog verloop, etc. Maar voorkomen is beter dan genezen! Haalt u nu al het beste uit uw mensen en organisatie? Werken teams goed samen? Zijn medewerkers energiek en productief?

HBS helpt organisaties in de omslag van reactief naar proactief; van verzuimreductie naar het verbeteren van medewerkers en organisaties. Dit doen we niet alleen door de juiste verzuimbegeleiding, maar we begeleiden ook managers, teams of hele organisaties in dit proces.

‘Spreekuren’ Blijvend Werkfit

We mogen tot ons 68e jaar werken en daarom heeft ook de medewerker er belang bij om werkfit te zijn en blijven. Dit geldt zowel voor mensen in ‘kantoorbanen’ als ‘fysieke banen’. Daarom nemen we in een traject op maat, medewerkers stap voor stap mee, organiseren ‘spreekuren’, waar we laagdrempelig praten over werktoekomst, werkplezier en ontwikkeling. En waar gewenst, zoeken we de verdieping met medewerkers door een loopbaan APK te doen.

Het doel is om medewerkers te activeren en te laten inzien wat hun waarde is. Medewerkers gaan zelf aan de slag om werkfit te blijven, waardoor ze productiever zijn en blijvend bijdragen aan resultaat. Aanvullend aan de gesprekken, kan HBS door TNO ontwikkelde meetinstrumenten inzetten, om de Duurzame Inzetbaarheid binnen de organisatie te meten, te vertalen naar financiële doelen en gerichte acties te adviseren en implementeren.

Kortom, we verbeteren het werkvermogen van medewerkers en maken organisaties beter en leuker. Een praktische aanpak die leidt tot resultaat. Win-win voor iedereen!

>> Wilt u een organisatie met werkfitte medewerkers?