Ga naar hoofdinhoud

Je leven plannen of je plannen leven?

Door 19 juli 2018september 20th, 2021Blog

Plannen maken. Jaarplannen, persoonlijke ontwikkelingsplannen, vakantieplannen… Als het om vakanties gaat, weten we meestal wel wat we willen en wat we ervoor moeten doen om het te realiseren. Als het om je eigen leven of vervolg van je loopbaan gaat, is het soms lastiger.

Hoe duidelijk kun jij omschrijven waar je voor gaat of staat en wat kan je doen om dit voor te realiseren?

In hoeverre maak jij je plannen op basis van doelen waar je je hart aan hebt verbonden? En ga je het dan ook doen?

Het is niet altijd makkelijk om keuzes te maken. Op het ene moment ben je ervan overtuigd en ga je ervoor. Op andere momenten slaat de twijfel toe en vraag je je af of het haalbaar is.

Er zijn mensen die barsten van de ideeën over wat ze willen. Sommigen brengen deze als vanzelf tot uitvoering, anderen blijven maar ideeën spuien die maar niet tot ontwikkeling komen.

Weer anderen hebben het gevoel dat er meer in het leven zit dan zij eruit halen maar kunnen er niet de vinger op leggen wat zij willen. Er knaagt iets. Niet ontevreden maar ook niet tevreden, wat anders willen, uit de sleur willen komen.

Soms gaat er veel tijd verloren in dingen die moeten en die je niet zo leuk meer vindt. Je kunt dan geen energie meer vinden voor andere dingen. Bijvoorbeeld omdat de vervelende klussen zich opstapelen.

Hoe kan je ervoor zorgen dat je je plannen gaat leven?

  • Stap 1 Kies het juiste moment voor jou om plannen te maken;
  • Stap 2 Zoek je doorzettingsvermogen in je innerlijke motivatie;
  • Stap 3 Kom in actie door kleine stapjes te zetten;
  • Stap 4 Probeer de controle los te laten en laat het komen zoals het komt. Zolang je weet waar je naartoe wilt en dit communiceert met je omgeving, krijg je vanzelf zicht op wat daarbij ondersteunend is en wat juist niet. Hoe specifieker je beschrijft wat je zoekt, des te meer mensen zich er de juiste voorstelling van kunnen maken en des te beter zij je kunnen helpen;
  • Stap 5 Er is niets verloren als je er langer dan gepland over doet om je doelen te behalen. Je bent aan niemand dan jezelf verantwoording schuldig over het bereiken van je persoonlijke ambities en je hebt het recht om mild voor jezelf te zijn.
  • Stap 6 Vertrouw op je intuïtie.  die kun je leren te gebruiken door er vooral op te gaan vertrouwen en angst los te laten, houd voor ogen waar je naartoe wil en beweeg die richting op.
  • Stap 7 Stop met tijd verdoen aan dingen die er voor jou niet toe doen. Heb je het gevoel dat je niet genoeg tijd hebt voor alles wat je zou willen? Hou dan eens een tijdje bij hoeveel tijd je aan al je activiteiten besteedt, en kies!

Wat wordt jouw eerste stap?

Ik ben benieuwd wat jij vanaf nu anders gaat doen, geef je mening of stel een vraag.

Kun je bij de stappen wel wat hulp bij gebruiken? Neem contact met ons op of bel 076-503 80 52