Ga naar hoofdinhoud

Mindset & maatwerk

Door 30 april 2021oktober 11th, 2021Nieuws
Werk en ontwikkeling

Hoe haal je blijvend het beste uit je mensen en organisatie? Een vraagstuk waar veel HR afdelingen dagelijks mee bezig zijn. Of mee bezig zouden willen zijn. Want vaak zijn de middelen beperkt of zijn er acute vraagstukken die opgelost moeten worden. Zie de Covid-actualiteit waar we nu in zitten!

Bij HBS geloven we in menselijke-maat-werk. Dat we juist door steeds meer data gedreven HR, meer ruimte krijgen voor wat ieder mens nodig heeft. Maar waar begin je?

Allereerst, de mindset. Om aan de slag te gaan met de inzetbaarheid van de mensen in de organisatie, is het van belang om draagvlak te creëren. Door alle belanghebbenden in de organisatie mee te nemen in het proces. Door bewustwording te creëren en een gezamenlijke visie op de toekomst. Door te luisteren en te horen vanuit diverse perspectieven. Door in gesprek te gaan, zodat de organisatie zich gehoord voelt. Zo creëren we ambassadeurs die de verandering gaan dragen; er voor staan. Die zich gesteund voelen door een communicatie die bij hen past.

Vervolgens met het juiste maatwerk. Waar is de organisatie aan toe, wat past voor dit moment en in welke volgorde? En wat past er bij ieder mens in de organisatie, want ieder mens is anders en heeft andere zaken nodig.

Met behulp van TNO meetinstrumenten kan HBS helpen om kwantitatief te onderbouwen waar de organisatie en haar mensen staan en waar winst te behalen is. De resultaten van de meetinstrumenten geven een concreet beeld waar de urgentie ligt, ze vormen het fundament voor het creëren van de mindset, het draagvlak en de bewustwording in de organisatie.

Ook de rol van leidinggevenden is hierin belangrijk, zij signaleren en begeleiden medewerkers in verzuim, loopbaan en ontwikkeling. Daarom organiseert HBS dit voorjaar en najaar trainingen en workshops voor leidinggevenden. Stap voor stap werken we zo aan werkfitte organisaties en medewerkers; vanuit mindset en maatwerk. Praktisch en resultaatgericht.

Meer weten? Neem contact op met onze HR Consultants