Ga naar hoofdinhoud

Praktische training Motivatie & betrokkenheid

Door 17 december 2020september 20th, 2021Blog

Voor een van onze klanten mogen we een duurzaam inzetbaarheidsproject verzorgen. Met veel enthousiasme hebben we afgelopen week de training Motivatie en Betrokkenheid gegeven aan leidinggevenden.

Dit is een van de drie workshops waarbij kennisgemaakt wordt met thema’s als Het Goede Gesprek, Motivatie & Betrokkenheid en Meer Werkgeluk, Minder Werkdruk.

Motivatie en betrokkenheid zijn belangrijke pijlers van het huis van werkvermogen. Zo bepaalt motivatie bijvoorbeeld voor een belangrijk deel of iemand een opleiding volgt en afmaakt en of een medewerker toch aan de slag gaat als hij/zij zich niet zo lekker voelt.

We hebben met de deelnemers gesproken over vragen als: Wat motiveert ons in werk? Wat stimuleert onze betrokkenheid bij de organisatie waar je werkt? Wat wordt er van je gevraagd in het werk en welke energiebronnen staan hier tegenover? En hoe kun jij de motivatie en betrokkenheid van je medewerkers  vergroten? En we bespraken de valkuil om (te) snel het gedrag van iemand te interpreteren.

Het was een leuke, interactieve workshop, waarbij de deelnemers hebben ervaren hoe je het gesprek over motivatie kan aangaan. Ze kunnen gelijk aan de slag met praktisch handvatten.

Ook een training in jouw organisatie? 
Neem contact op met HBS