Ga naar hoofdinhoud

Richting geven aan (Duurzame) Inzetbaarheid – waar begin je?

Door 29 april 2021september 20th, 2021Blog
Bedrijfsscan

Veel organisaties willen wel aan de slag met de inzetbaarheid van medewerkers, maar weten niet goed waar te beginnen. Daarom maken we de eerste stap concreet.

Stap 1: Wat is het vertrekpunt en wat wil de organisatie bereiken? 
De eerste stap is een goede inventarisatie. De HR Consultant van HBS gaat samen met HR om tafel. We inventariseren hoe ver de organisatie is met Duurzame Inzetbaarheid. Hierbij brengen we in beeld wat de aandachtspunten zijn, welk doel de organisatie wil bereiken en hoe het staat met het draagvlak binnen de organisatie.

Tevens kijken we hoe het staat met de mens in de organisatie. Voeren leidinggevenden Het Goede Gesprek? Is er aandacht voor eigen regie van medewerkers? Vervolgens wordt bekeken welke volgende stappen passen bij de werkgever. We bespreken de mogelijkheden en brengen maatwerk advies uit. Mogelijke vervolgstappen zijn:

  1. KobaDI tool: Berekent verspilling in productiviteit en invloed van interventies. Kan ingezet worden om concreet draagvlak te creëren op duurzame inzetbaarheid.
  2. Canvas sessie: Wat wordt jullie stip op de horizon? Wat is het doel en hoe ga je dit (met elkaar) bereiken? Tijdens de canvas sessie wordt de focus van de organisatie in kaart en beeld gebracht.
  3. Andere passende meetinstrumenten of gerichte begeleiding.

Ook richting geven aan Duurzame Inzetbaarheid? Lees meer en neem contact op met onze HR Consultants