Ga naar hoofdinhoud

Samen vooruit in 2021

Door 10 december 2020september 20th, 2021Blog

Nog even en we sluiten een bijzonder jaar af. Een jaar wat we nog lang zullen heugen. Een jaar van verlies, waarin we afscheid namen van dierbaren en misschien ook wel een stukje onschuld. Een jaar waarin we als werkgevers alle zeilen moesten bijzetten in snel wisselende omstandigheden. Een jaar waarin een aantal van onze klanten het extreem moeilijk hadden door de plotselinge noodsituatie en een enkele het niet heeft gered. De pandemie heeft zaken zichtbaarder gemaakt, versneld en verhevigd. De ‘perfect storm’ van technologische, sociale en demografische ontwikkeling kreeg er nog een zetje bij.

Thuiswerken is doorgebroken en de eerste effecten tonen zich. Positief en negatief. Technisch kan haast alles, maar hoe geven we aandacht aan de mens achter het scherm? En thuiswerken is vooral voor ‘brainworkers’. Maar Nederland ontwikkelt weliswaar naar meer en meer een kenniseconomie; er zijn nog miljoenen mensen die gebonden zijn aan hun vaste werkplek. Omdat ze niet vanuit huis kúnnen werken. Hoe blijven we hen meenemen in deze snel veranderende wereld?

Het was ook het jaar van nieuwe initiatieven, innovatieve ideeën en de doorbraak van online oplossingen. En van elkaar helpen, zowel zakelijk als privé. Een boodschap doen voor de buren en ondernemers in moeilijke tijden vooruit helpen. Samen op zoek naar oplossingen, met kennis, verbindingen en kijken hoe het wel kan.

De Kerst en oud en nieuw vieren we in kleine kring. Misschien is dat wel een prachtig symbool van wat er om ons heen gebeurt. In een wereld die steeds groter wordt door haast ongekende technische mogelijkheden, zien we tegelijkertijd een kleinere omgeving waar we als mens tot mens op elkaar aangewezen zijn. Samen.

2021 wordt een uitdagend jaar. Reikhalzend zien we uit naar een normalisering van het leven. Samen werken, samen ontmoeten, samen eten, samen sporten en samen leuke dingen doen. Tegelijkertijd zal 2021 economisch een spannend jaar zijn. Wat gebeurt er als de steunmaatregelen verder verminderen? Als we nog een aantal moeilijke maanden hebben waarin niet alle bedrijven open gaan? Niemand die het weet.

We kijken met veel energie vooruit naar 2021! Wij helpen uw organisatie graag bij verandering en ontwikkeling naar werkfitte organisaties en medewerkers. Deze crisis leerde ons dat de koers om organisaties en medewerkers te begeleiden van reactief naar proactief, naar wendbaarheid en weerbaarheid, de juiste is. Hierbij zetten we leidinggevenden aan het roer en medewerkers aan zet. En meten iedere stap, mede door de inzet van TNO meetinstrumenten, voor aantoonbaar resultaat. We borrelen van de nieuwe ideeën en gaan u verrassen en nog verder vooruit helpen!

Als mensen samen zijn we ongelofelijk creatief. We hebben aanpassingsvermogen en zoeken nieuwe wegen. Van nature overwinnen we haast iedere tegenslag. We willen vooruit. Als mensen. Maar als mens is dat soms anders. Dan ben je soms aangewezen op jezelf en heb je een steuntje nodig om vooruit te komen. In welke vorm dan ook. Dat wensen we jullie voor 2021 toe. Help elkaar, zie elkaar, verras elkaar. Geef dat steuntje in de rug aan wie het nodig heeft, zakelijk en privé.

Samen vooruit dat wensen we iedereen voor 2021, zakelijk én privé. We hopen u in goede gezondheid, snel persoonlijk te mogen ontmoeten.

Dorrianne van Vugt-van Hal & Andreas van den Goorbergh
Human Business Support