Ga naar hoofdinhoud

Stijging van ziekteverzuim

Door 16 april 2019september 20th, 2021Nieuws

Wilt u dit ook voorkomen?

Het ziekteverzuim in Nederland neemt gestaag toe. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Sinds 2015 is het ziekteverzuimpercentage ieder jaar een beetje toegenomen, tot een gemiddeld van 4,3% in 2018. In de horeca, landbouw en in kleine organisaties ligt het verzuim gemiddeld lager. Maar vooral binnen de zorg, het onderwijs en industrie is het percentage (te) hoog. In de cijfers van 2018 is tevens goed zichtbaar dat het verzuim hoger is, naarmate het bedrijf meer medewerkers in dienst heeft.

U heeft er als werkgever een groot belang bij om het ziekteverzuim binnen uw organisatie zo laag mogelijk te houden en medewerkers zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Want iedereen kan ziek worden, maar hoe je omgaat met ziekteverzuim is een keuze. Dankzij de aanpak van HBS verzuimen uw medewerkers minder, korter en is uw verzuim blijvend lager.

Wilt u ervoor zorgen dat het ziekteverzuim binnen uw organisatie niet groeit, maar juist afneemt? Wij helpen u graag vooruit, van verzuim naar beter!

Van verzuim naar beter, lees wat het u oplevert