Ga naar hoofdinhoud

Laten zien dat het anders kan! Is de leidraad in mijn (zakelijk) leven. Mijn talent van missionaris is mijn drijvende kracht. Ik vertaal ideeën naar concepten en maak de eerste aanzet voor de operatie. “Met vuur van lucht naar aarde brengen”. Met een team van betrokken mensen dicht om me heen functioneer ik het beste. Vanuit een basis van vertrouwen laat ik mensen vrij het op hun manier te doen met een scherp oog voor verantwoordelijkheid en resultaat.

Na mijn studie Commerciële Economie en International Management aan het HEAO Breda werkte ik bij British Aerospace in Engeland. Ik bleek meer een ondernemer en in 1994 nam ik van mijn ouders hun drogisterij in Etten-Leur over. Dit bedrijf bouwde ik in samenwerking uit tot een kleine keten van 6 winkels met 110 medewerkers. Hoogtepunt was het winnen van de Gouden Gaper in 2000 met ons vooruitstrevende personele beleid. In 2004 verkocht ik dit bedrijf aan de DA-organisatie.

Eind 2005 startte ik mijn nieuwe bedrijf Total Business Support. Ik wilde een loket functie bieden aan MKB-bedrijven die wilden of moesten professionaliseren. Ik deed dit alleen, vanuit de voorkamer van mijn woonhuis. Het bleek niet mijn ding, het ZZP-bestaan, ‘ik miste mijn meiden’ en begin 2006 startte ik Human Business Support, gericht op mensen, organisaties en ondersteuning. Ik ging weer studeren aan de HAN (Register Casemanagement – Sociale Zekerheid) en richtte mijn aandacht op de wereld van verzuim. Want daar was een hoop te verbeteren door het anders te doen! Wat we deden, en doen, was de complexe problematiek rondom verzuim terugbrengen naar praktische oplossingen voor de werkvloer. We creëren daarmee aantoonbaar meer waarde voor werkgevers én medewerkers. Én-én dus in plaats van óf-óf. Het bedrijf groeide en we startten het ACE netwerk in 2007 en loopbaanbegeleiding in 2009. In 2010 werd ik voorzitter van de samenwerkende landelijke poortwachtercentra.

In 2014 werd ACE Nederland gestart en werk ik nauw samen met Jaap Jongejan. We delen onze netwerkkennis met anderen in het land, deels in eigen beheer, deels in samenwerking. Ik ben trots op mijn collega’s binnen HBS en ACE. Een betrokken, hoogwaardig team van praktische, resultaatgerichte en vooruitstrevende professionals met ieder een uniek talent. Samen laten we zien dat werken anders kan met meer waarde voor iedereen!

We begonnen in 2012 met het ontwikkelen van ons eigen team op basis van talentmanagement. Met als basis de ontwikkeling van iedere individuele collega, ontwikkelen we het bedrijf en groeien we. Samen beter, samen groter!

Zelf blijf ik ook voortdurend in ontwikkeling. Sinds 2006 volg ik ieder jaar een opleiding of verdiepende cursus. Zo hou ik mijn collega’s binnen HBS een beetje bij! Op mijn LinkedIn profiel kun je me daarin volgen. Inmiddels ben ik een senior coach met een eigen signatuur, gericht op laten zien dat (jouw) werken of functioneren anders kan! Met meer waarde voor jou, jouw team of organisatie. Meer weten over mij als coach? Klik hier.

Persoonlijk

“Ik ben graag buiten op mijn boerderij of op de golfbaan. Ik vind er rust en inspiratie in de organiek van het buitenleven. Daarnaast ben ik vader van 2 dochters. Ik kook graag en eet dat ook heel graag weer op met een goed glas wijn erbij. Lezen van historische thrillers is mijn passie, liefst bij een lekker knappend haardvuur.”

Andreas

Andreas van den Goorbergh

Algemeen Directeur
 

Talent: Missionaris
076-5038052

Mail Andreas