Ga naar hoofdinhoud
Een Gids die de weg weet!

Wie begeleidt mij bij arbeidsongeschiktheid?

Kun je door ziekte niet werken? Dan ben je arbeidsongeschikt. Er zijn in dat geval verschillende personen die jou in het verzuimproces begeleiden. Ieder persoon heeft zijn eigen rol met als gezamenlijk doel: jou zo snel als medisch verantwoord weer aan de slag te krijgen. Benieuwd welke personen er tijdens jouw verzuim een rol kunnen spelen?

  1. Jouw leidinggevende
  2. Inzetbaarheid Gids
  3. Werk & Gezondheid Gids
  4. Bedrijfsarts
Rolverdeling verzuimproces

“Wij helpen je vooruit. Met een Gids die de weg weet.”

1.  Jouw leidinggevende

Een belangrijke rol in het proces is natuurlijk weggelegd voor jouw leidinggevende. Weet jouw leidinggevende hoe het met jou gaat? En ben jij nog steeds op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de organisatie waar je werkt? Ook tijdens jouw afwezigheid is het belangrijk om regelmatig contact te onderhouden.

2.  Inzetbaarheid Gids

HBS is een arbodienst en dat betekent dat wij jou begeleiden als je ziek wordt. Wij nemen contact op over je herstel, re-integratie en bieden verdere ondersteuning waar nodig. Jij en je leidinggevende hebben regelmatig contact met de Inzetbaarheid Gids. Deze Gids begeleidt jou en je werkgever stap voor stap, zoals dat is vastgelegd in de Wet Verbetering Poortwachter. De Inzetbaarheid Gids weet de weg en brengt jullie op het juiste pad, ook als het moeilijk is. Zij begeleiden het ‘Goede Gesprek’ tussen jou en je leidinggevende en werken samen aan jouw inzetbaarheid.

3.  Werk & Gezondheid Gids

Onze Werk & Gezondheid Gidsen werken onder de verantwoordelijkheid van de bedrijfsarts. Het verschil tussen de Inzetbaarheid Gids en Werk & Gezondheid Gids? De Werk & Gezondheid Gids mag met jou praten over je gezondheid, vragen hoe je herstel verloopt en wat de mogelijkheden zijn qua werk(hervatting). Jullie werken dus samen zo snel mogelijk naar de meest passende oplossing.

4.  Bedrijfsarts

Ben je langer dan zes tot acht weken arbeidsongeschikt? Dan komt de Bedrijfsarts om de hoek kijken. Onze Bedrijfsarts kijkt naar wat je nog wél kunt doen en beoordeelt of jij (gedeeltelijk) kunt werken. Ook bewaakt de bedrijfsarts het re-integratieproces.

Is er geen sprake van verzuim maar heb je wel behoefte aan een gesprek met onze Bedrijfsarts? Geen probleem! Jij hebt altijd de mogelijkheid om een preventief spreekuur met onze Bedrijfsarts aan te vragen.

Meer weten?

Onze Gidsen helpen jou graag verder!

Annemijn

Annemijn Ducaneaux

Werk & Gezondheid Gids/Casemanager CMTD
076-5038052

Mail Tanja
Terug naar Voor Medewerkers