Ga naar hoofdinhoud

Voortzetting samenwerking met Dagcentrum Liesbos!

Door 16 december 2016september 20th, 2021Nieuws

Blij!
Heel blij zijn wij met de hulp die wij krijgen van onze collega’s van Dagcentrum Liesbos te Etten-Leur. En goed nieuws: ook in 2017 blijven we collega’s!

Sinds enkele jaren hebben wij een samenwerking met Dagcentrum Liesbos, onderdeel van de Amarant Groep. Dagcentrum Liesbos biedt twee activiteitengroepen, de soosgroep en de variatiegroep, waar cliënten passende activiteiten kunnen doen. Er zijn per groep ongeveer 15 cliënten met een matige verstandelijke beperking aanwezig. Soms is er sprake van problemen rondom het ouder worden, slechtziend of lichamelijke problemen. Uiteraard is begeleiding hiervoor aanwezig.

De cliënten krijgen dagelijkse activiteiten aangeboden die heel afwisselend zijn. Daarbij kunt u denken aan sociale activiteiten zoals spelletjes, koken, wandelen en knutselen maar ook licht arbeidsmatige taken zoals in- en ompakwerk, stickeren, papier snipperen,  boodschappen doen en koffie of thee verzorgen.

Verbinding
Eén van de focuspunten van Dagcentrum Liesbos is om verbinding te maken met het bedrijfsleven. Om deze reden hebben wij wekelijks contact met een aantal cliënten en maken zij deel uit van ons team. Elke week halen ze voor ons fruit op de markt, versnipperen ze ons papier (op eigen locatie) en vanaf januari 2017 komen ze elke dinsdagmiddag voor elke collega een kopje koffie of thee zetten. Het is leuk om te merken dat we met elkaar een hechte band hebben opgebouwd.

Dagcentrum Liesbos organiseert graag uitstapjes voor de cliënten. Vanwege de lage budgetten blijft het een uitdaging dit te realiseren. Daarom hebben we hen in november 2016 getrakteerd op een uitstapje. Nadat we iedereen bij Dagcentrum Liesbos hadden opgehaald, zijn we een lekker bord friet gaan eten bij het Neerlandsch Koffyhuis om vervolgens in de bioscoop, onder het genot van een drankje en een zakje chips, de film ‘de Club van Sinterklaas en het geheim van de blaffende hond’ te kijken. Wat vond iedereen het spannend! En wat hebben we genoten! Als kers op de taart hebben we hen een week later 3 tablets cadeau gedaan.

2017
Ook voor 2017 hebben we alweer ideeën over hoe we onze collega’s en vrienden van Dagcentrum Liesbos kunnen helpen: we geven hen 15 jassen kado, zodat ze ook lekker buiten kunnen zijn tijdens de buitenprojecten die gepland staan voor komend jaar. Daarnaast willen we hun spelletjeskast helpen uitbreiden en gaan we natuurlijk weer een middag op stap met elkaar. Kortom, we kijken uit naar komend jaar en hopen op een lange voortzetting van deze samenwerking, want het is niet alleen een wekelijks uitje voor de cliënten, maar zeker voor ons ook een welkome afwisseling in de werkweek!

Dank jullie wel!