Ga naar hoofdinhoud

WerkfitRitme

In 6 ‘tikken’ van regie op verzuim naar werkfitte organisaties.

WerkfitRitme

HBS brengt organisaties en medewerkers in een WerkfitRitme. Van regie op verzuim naar aantoonbaar blijvend werkfitte organisaties en medewerkers.

Elke organisatie wil fit zijn. Klaar voor de continu veranderende toekomst. In spreekwoordelijke topconditie. Met een fris en vitaal team, dat past bij alle uitdagingen en ambities. Een team met veel energie en weinig verzuim. Met de juiste mensen op de juiste plek. Dat is het doel.

Bij HBS geloven we dat iedereen vooruit wil. Elk mens en elke organisatie heeft dromen en doelen. Daarom ontwikkelden wij een doordachte en beproefde aanpak waarmee organisaties en medewerkers aan een gezonde toekomst bouwen. Met oog voor vooruitgang van mens én organisatie.

Het begint vaak bij verzuim. Voor ons de ‘hefboom’ om jouw medewerkers en leidinggevenden het ‘goede gesprek’ te laten voeren. En daarna pakken we door! Stap voor stap. We staan jou en je mensen bij. Met focus op wat wél kan.

Zo brengen we jouw organisatie ’tik voor tik’ in een WerkfitRitme. Een ritme waarin je blijvend meer waarde haalt uit de mensen en jouw organisatie. Een ritme waarmee jij de regie gaat voeren: proactief, gericht op vitaliteit en de toekomst. Zo behalen we rendabele én blijvende resultaten.

In 6 heldere ‘tikken’ naar het juiste ritme. Zo werken we samen actief en praktisch aan een ritme dat bruist, leeft en klopt op het gebied van mensen, ontwikkeling en inzetbaarheid. Met zin in de toekomst.

En als je het WerkfitRitme eenmaal te pakken hebt? Dan gaat het bijna vanzelf. Het verzuim gaat omlaag en de energie omhoog! Voelbaar voor organisatie én medewerkers. Iedereen blijft meebewegen. Vooruit!

Samen klaar voor de toekomst.

Voortdurend grip met de WerkfitMonitor®
Aantoonbaar resultaat

Wil jij ook het WerkfitRitme ervaren?

WerkfitRitme liggend

In 6 ’tikken’ van regie op verzuim naar werkfitte organisaties

1. Regie op Verzuim

Goede arbodienstverlening, voor een eerlijke prijs.

Een sterke basis, met grip op verzuim. Met toegang tot betrouwbare cijfers, zodat je goed kunt sturen op het vervolg.

Je voldoet aan de wettelijke voorwaarden om je organisatie aan te sluiten bij een arbodienst. Een arbodienst die je ondersteunt waar dat nodig is, met een verzuimmanagementsysteem dat je in- én overzicht geeft. Je voert zelf de regie, maar kunt altijd terugvallen op een deskundige partner. Zo bereiken we samen de volgende fase!

Ontdek hoe wij jou vooruit helpen!

Lees meer over Regie op Verzuim

2. Regie op Inzetbaarheid

Proactieve arbodienstverlening en intensieve begeleiding. Haal het hoogste rendement.

Wij willen het beste uit mens én organisatie halen. Daarom steken we het verzuimgesprek anders in. We mikken op een goed en gelijkwaardig gesprek tussen medewerker en leidinggevende. Het verzuim fungeert daarbij als hefboom. Dat gesprek móet namelijk gevoerd worden op een ‘wettelijke basis’.

We begeleiden beide partijen ‘on the job’ bij het voeren van het ´goede gesprek´. Medewerkers ervaren dat er een ander gesprek plaatsvindt: de focus ligt op ‘beter worden’ en niet op ‘ziek zijn’.

We krijgen inzicht in de organisatie. Waar gaat het goed? Waar kan het beter? Met betrouwbare managementinformatie brengen we ‘harde’ en ‘zachte’ kennis samen, voor een goed totaalbeeld. Op basis daarvan bepalen we het vervolg. Zo gaan we samen op weg naar een werkfitte organisatie!

Ontdek hoe wij jou vooruit helpen!

Lees meer over Regie op Inzetbaarheid

3. Leidinggevenden aan het roer

Leidinggeven vanuit eigen kracht!

Met een goede Regie op Inzetbaarheid zetten we leidinggevenden aan het roer. We positioneren hen als belangrijkste dragers van de organisatiecultuur. Zij zijn het aanspreekpunt voor medewerkers en hun medewerking is de sleutel tot succes.

Wij willen leidinggevenden hun eigen manier van leidinggeven laten ontdekken (talent-gedreven). Zo maken we ze klaar voor het ‘goede gesprek’ met hun medewerkers. We bieden praktische handvatten en begeleiding, zodat zij hun medewerkers naar een werkfitte organisatie kunnen leiden.

Samen met leidinggevenden ontwikkelen we een nieuwe cultuur. Zo behalen we duurzame resultaten, met een consistente aanpak in alle volgende fasen.

Ontdek hoe wij jou vooruit helpen!

4. Medewerkers aan zet

Ontwikkel eigen regie, om productief en met plezier te (blijven) werken.

Wij willen dat jouw medewerkers zelf de regie nemen om productief én met plezier te werken. Medewerkers die zichzelf blijven ontwikkelen: dat is waar we naartoe gaan.

In deze fase staat het activeren van medewerkers centraal. We laten ze inzien wat hun waarde is en wakkeren daarmee intrinsieke motivatie aan. We focussen op talentontwikkeling en activatie van het leervermogen. Met marketingtools houden we ontwikkeling op de agenda en starten we een digitale ontwikkelwerkomgeving. Zo kunnen medewerkers groeien en bieden we hen perspectief op toekomstzekerheid.

We coachen leidinggevenden én medewerkers tot gelijkwaardige gesprekpartners. Zo verspreiden we het ‘goede gesprek’ door de hele organisatie. Met intensieve communicatie veranderen we het gedrag op de werkvloer. Met voorblijblijvers.nl vragen we voortdurend aandacht voor ontwikkeling, zodat medewerkers ‘bij en blij blijven’ in hun werk. Zo zijn we klaar voor de volgende ‘tik’.

Ontdek hoe wij jou vooruit helpen!

5. Gestructureerd bouwen aan duurzame veranderingen

Van project naar structuur en integrale aanpak.

Van veranderprojecten naar blijvende verandering in de organisatie en cultuur. Daar willen we naartoe. Na de eerste drie fasen staat daarom alles klaar om het fundament voor de lange termijn te leggen. We analyseren welke stappen we nog moeten nemen en maken een plan van aanpak. Daarin leggen we vast hoe we het WerkfitRitme integreren en waarborgen in de organisatie. Zo laten we aan alle betrokkenen zien hoe die aanpak onderdeel wordt van het DNA van de organisatie.

Ontdek hoe wij jou vooruit helpen!

6. Blijvend werkfitte organisaties & medewerkers

Proactief aan het stuur van jouw organisatie.

Wij gaan voor blijvend werkfitte organisaties én medewerkers. Hoe? Door de organisatie, het management, team en medewerkersniveau constant te monitoren en verbeteren (PDCA).

Wij bieden jou voortdurend inzicht in de werkfitheid van de organisatie, teams en medewerkers. Dat doen we door de werkfitheid constant te meten. Op basis van die metingen vinden interventies plaats. Deze pakken we aan met gelijkwaardige gesprekken tussen leidinggevende en medewerker. Hoe ontwikkel jij je? Hoe ontwikkelen wij ons? Behalen wij en jij de gewenste resultaten? Wat doen wij over drie jaar? En wat doe jij over drie jaar?

Medewerkers zijn én voelen zich betrokken bij de koers van de organisatie. Ze blijven zich individueel ontwikkelen en boeken zo de gewenste resultaten. Ze werken ‘in werk dat past, met plezier’: goed voor de medewerker én de organisatie!

Ontdek hoe wij jou vooruit helpen!

Meer weten?

Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Andreas van den Goorbergh

Algemeen Directeur
076-5038052

Mail Andreas
Andreas