Ga naar hoofdinhoud

Talentgedreven leiderschap: ‘Van kartrekker naar koetsier’

Leiderschap vraagt een nieuwe benadering. Medewerkers vragen om richting en ruimte om zich te ontwikkelen. In hun vak en als persoon. Organisaties willen met hun mensen het beste resultaat halen én hun mensen verbinden aan de organisatie voor langere termijn. De tijd van eenzame kartrekkers is voorbij.  Het is tijd voor de koetsier. Die het team brengt tot de beste prestatie op een plezierige manier.

Vraag een vrijblijvende intake aan

Wat houdt het leiderschapstraject ‘van Kartrekker naar Koetsier’ in?

Het traject omvat 6 gesprekken van ongeveer 1 uur en een aantal thuiswerkopdrachten. We onderscheiden 3 fasen:

  1. Jijzelf: De leidinggevende krijgt inzicht in zichzelf. De eigen talentgereedschappen, het unieke Talent, wat nu belemmerend werkt (draak), energiegevers (Passie), focus op het eerste resultaat (Talentproject) en wat daarvoor nodig is om te leren (Leervraag). De persoonlijke werkwaarden worden benoemd.
  2. De ander: Vervolgens zoomen we in op degenen aan wie leiding wordt gegeven. Hoe werkt de ander? Hoe speel je daarop in?
  3. Tenslotte het inspirerend leiden van je team. Middels heldere en gedragen doelen en met het benutten van alle potentie die in je team zit. Hierbij gebruiken we 12 concrete energieprincipes waar de leidinggevende houvast aan heeft in het richting geven en leiden van het team in de praktijk.

Optioneel kunnen 2 gesprekken worden toegevoegd waarin we het geleerde in 2 Resultaat-Leer cycli in de praktijk brengen. Dit traject kan ook in groepen en in company worden aangeboden.

Wat levert Talentgedreven leiderschap ‘Van Kartrekker naar koetsier’ op?

Na het traject heeft de leidinggevende praktische handvaten om het eigen Talent in te zetten én dat van de medewerkers aan wie leiding wordt gegeven. Er kan direct in de praktijk worden gestart met een andere manier van leiding geven. Traject deelnemers waarderen ons gemiddeld met een 8,7 en het werkplezier en de productiviteit stijgt met >50%. Winst voor de leidinggevenden, de medewerkers én voor de organisatie!

Meer weten?

Neem contact op met een van onze specialisten.

Hannah de Graaf

Hannah de Graaf

Loopbaancoach & Leefstijlcoach
076-5038052

Mail Hannah

Wist je dat?

8

Trajectdeelnemers geven gemiddeld een 8,7 als tevredenheidscijfer.