Ga naar hoofdinhoud
HBS sluit aan bij werelddoelen voor duurzame ontwikkeling

SDG Nederland

Sustainable Development Goals; een term die je steeds vaker voorbij ziet komen, maar wat is het? En hoe staat dit in verbinding met HBS?

17 doelen om van de wereld een betere plek te maken; de SDG’s zijn in 2015 gestart en lopen door tot 2030. Voor het opstellen van deze doelen zijn wereldwijd tal van organisaties en burgers om hulp gevraagd. Zij zijn als het ware een wereldwijd kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

HBS is onderdeel van de Campus op SDG House Landgoed Zonheuvel, hier werken we nauw samen met andere ACE+ partners zoals SBI Formaat en OR Consultancy aan de SDG doelen.

Benieuwd op welke doelen wij ons focussen?

Doel 3. Goede gezondheid en welzijn

Bij HBS geloven we dat iedereen vooruit wil. Elk mens en elke organisatie heeft dromen en doelen. Daarom ontwikkelden wij een doordachte en beproefde aanpak waarmee organisaties en medewerkers aan een gezonde toekomst bouwen: het WerkfitRitme.

Daarnaast bieden we diensten aan zoals loopbaancoaching en leefstijlcoaching. Beiden om iedereen te informeren hoe je gezond en duurzaam inzetbaar kunt blijven.

Wil je weten hoe duurzaam inzetbaar jouw medewerkers zijn? Dan biedt HBS ook verschillende instrumenten om dit te meten.

Goede gezondheid en welzijn

Doel 8. Waardig werk en economische groei

Bij HBS kijken we anders, denken we anders en dóen we anders. Wij geloven dat er meer waarde zit in mensen en organisaties. Het beste halen uit mensen, teams en organisaties, daar worden wij blij van.

Wij zetten in op preventie en duurzame inzetbaarheid voor iedereen. Een gezonde en veilige werkplek voor iedereen. Mensen die uit het arbeidsproces dreigen te vallen begeleiden wij naar ander werk, zodat iedereen zoveel mogelijk kan blijven deelnemen.

Eerlijk werk en economische groei