Ga naar hoofdinhoud

Van (werk)druk naar (werk)geluk

Wanneer jij of je medewerker overmatige negatieve stress of hoge (werk)druk ervaart, is het cruciaal om snel te schakelen. Signalen en symptomen worden regelmatig niet of te laat herkent. Met mogelijk uitval en verzuim tot gevolg. Tijdens het ‘van werkdruk naar werkgeluk traject’ brengen we energiegevers- en vreters in kaart en coachen in het omgaan met stress in werk en/of privé situaties. De medewerker krijgt meer zelfinzicht en wordt zich bewust van belemmeringen. Maar ook iemands kwaliteiten en passies komen aan bod. Deze vormen een belangrijke basis voor de coaching sessies. Inzicht in jouw batterij. Wanneer staat jouw lampje op groen, oranje of staat hij mogelijk al te lang in het rood?

Vraag een gratis intake aan

Wat houdt het van (werk)druk naar (werk)geluk traject in?

Een van werkdruk naar werkgeluk traject bestaat uit 6 tot 8 gesprekken met huiswerkopdrachten. We maken gebruik van persoonlijkheids- en beroepentesten. In het intakegesprek maken we kennis, brengen de huidige situatie in beeld en maken we de coachvraag helder.

De medewerker krijgt antwoord op vragen als:

  • Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?
  • Wat zijn mijn talenten, belemmeringen, competenties en wensen ten aanzien van werk?
  • Inzicht in factoren (persoonseigenschappen en situaties) die zorgen voor negatieve stress en (werk)druk ervaring.
  • Inzicht in werkwaarden en energiegevers.
  • Hoe communiceer ik effectiever?
  • Waar stel en leg ik grenzen, zowel zakelijk als privé?

Wat levert het van (werk)druk naar (werk)geluk traject op?

Door de praktische begeleiding en het stap voor stap vormgeven van de hierop aansluitende (kern)ontwikkelpunten, weet de medewerker de benodigde ontwikkelingen in de praktijk blijvend vorm te geven. Traject deelnemers waarderen ons gemiddeld met een 8,7 en het werkplezier en de productiviteit stijgt met >50%. Winst voor de medewerker én voor de organisatie!

Meer weten?

Neem contact op met een van onze specialisten.

Hannah de Graaf

Hannah de Graaf

Loopbaancoach
076-5038052

Mail Hannah