Ga naar hoofdinhoud
HBS helpt jou vooruit

Ik ben ziek, wat nu?

Iedereen is wel eens ziek. Dat kan voor korte, maar ook van lange duur zijn. Wij begeleiden jou als je ziek bent, maar ook als wilt voorkomen dat je ziek wordt helpen wij je vooruit!

Gedeeltelijk werken tijdens ziekte

Werk is enorm belangrijk; het geeft je een inkomen, biedt regelmaat, zorgt voor contact en biedt kansen om te groeien. Wij kijken daarom altijd naar wat er wél mogelijk is als je ziek bent. Je kunt namelijk ziek zien, maar toch in staat zijn om (gedeeltelijk) te werken. Ben je voor een langere periode niet in staat om (volledig) te werken? Wij begeleiden jou stap voor stap richting werkhervatting (re-integratie).

Re-integratie bij ziekte

Ben je langdurig ziek of arbeidsongeschikt? Dan werk je samen met jouw werkgever aan je terugkeer. Dit noemen we ook wel re-integreren. Je bent verplicht om mee te werken aan activiteiten die jouw herstel bespoedigen. Zo dien je passend eigen of aangepast werk te accepteren, bij je eigen werkgever of een andere. Jij en jouw werkgever dragen samen de verantwoordelijkheid voor de re-integratie.

HBS reintegratie wettelijk kader

De rol van HBS bij arbeidsongeschiktheid

Wij begeleiden jou de hele periode dat je (niet) volledig kunt werken. Of dat nu gaat om dagen, weken of maanden, je wordt altijd ondersteund door een Werk & Gezondheid Gids en een Inzetbaarheid Gids.

De Inzetbaarheid Gids begeleidt niet alleen jou, maar ook jouw werkgever. Welke stappen moet jouw werkgever nemen bij arbeidsongeschiktheid? En welke mogelijkheden zijn er? Onze Inzetbaarheid Gidsen weten de weg als jij je werk niet meer (volledig) kunt doen. Wanneer je ziek bent, maar ook als er wat anders speelt. Samen kijken we naar wat er nog wél kan!

Ben je niet ziek en wil je er alles aan doen om dat zo te houden? Ook dan helpen onze Inzetbaarheid Gidsen jou graag vooruit!

Lees meer over wie jou begeleidt tijdens ziekte

Meer weten?

Onze Inzetbaarheid Gidsen helpen jou vooruit!

Annemijn

Annemijn Ducaneaux

Inzetbaarheid Gids/Casemanager RSC
076-5038052

Mail Annemijn