Ga naar hoofdinhoud
WerkFitRitme

Regie op verzuim

Iedereen kan ziek worden. En niemand zit voor zijn plezier ziek thuis. Maar hoe je omgaat met ziekteverzuim is een keuze. De eerste verzuimdagen kosten u als werkgever €200 – €400,- (denk hierbij aan vervanging, productiviteitsverlies, omzetverlies en fouten). U heeft er dus een groot belang bij om het ziekteverzuim binnen uw organisatie zo laag mogelijk te houden en medewerkers zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.

Duurzame inzetbaarheid

Van verzuim naar beter, winst voor u! Dankzij de aanpak van HBS:

De Loopbaancoaches van Human Business Support begeleiden u op een persoonlijke, praktische en resultaatgerichte manier. Samen maken we een plan om uw doelen te bereiken. We bekijken uw unieke talent. Dit talent kunt u bewust inzetten om uzelf en de organisatie te ontwikkelen. En om met nog meer plezier aan het werk te gaan. Daarnaast wordt er in het traject gebruik gemaakt van opdrachten en diverse beroeps- en persoonlijkheidstesten, om u vooruit te helpen.

97

Van de deelnemers vindt binnen 1 jaar een passende baan, >90% is na 1 jaar nog in deze functie aan het werk.

4x

productiever na begeleiding door HBS

77

van de Spoor 2 trajectdeelnemers vindt binnen 1 jaar een passende baan.

60

Meer productieve deelnemers na het traject Van (werk)druk naar productief & energiek.

Meer weten?

Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Dorrianne-van-Vugt-van-Hal

Voornaam Achternaam

Talent: talent
06-12345678

Mail AndreasDirect solliciteren

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het inloggen?

Je ontvangt een email met hyperlink. Of gaat via de login knop, bovenaan deze pagina, direct naar het Web Portaal van HBS. Via het startscherm ga je naar ‘mijn dossier’ en log je in met een 2-weg authenticatie. Na inlog zie je in ‘mijn dossier’ al jouw gegevens en documenten. Hieronder vind je een uitgebreide handleiding om in te loggen in het Web Portaal.

Wat is mijn wachtwoord? (medewerker):

Wanneer je voor het eerst inlogt, kan je zelf het wachtwoord opvragen via de link “wachtwoord vergeten”. Op het volgende scherm kan je met je geboortedatum en het bij ons bekende emailadres, een nieuw wachtwoord opvragen. Je ontvangt een email met daarin een link om een nieuw wachtwoord in te stellen. (Let op: deze kan ook in je spam box terecht zijn gekomen.) Na het instellen van het wachtwoord kan je inloggen.

Hoe meld ik een medewerker ziek?

Het lijkt zo simpel, een medewerkers wordt ziek en dit dient gemeld te worden. Maar een ‘goede’ ziekmelding, is een volledige ziekmelding, zodat de casemanager de ziekmelding kan beoordelen en kan bepalen welke actie ondernomen dient te worden en binnen welke termijn. Dit is met name bedoeld om frequent verzuim te voorkomen, het kort verzuim te verkorten en mogelijk lang verzuim voortijdig op te sporen.

Bij een volledige ziekmelding dien je in het Web Portaal onder het tabblad opmerkingen, alle aanvullende informatie te vermelden.

Wat moet ik doen als er iets in het verzuim van mijn medewerker verandert?

Moet ik het verzuimformulier aanpassen?

Het verzuimformulier vul je alleen in wanneer jouw medewerker ziek wordt. Op het moment dat er iets wijzigt in het verzuim van jouw medewerker, meld je dit bij voorkeur, telefonisch aan je casemanager van HBS.