Ga naar hoofdinhoud

Geef richting en focus, dat loont!

De pijlers voor een doelgericht arbo- en inzetbaarheidsbeleid

De 3 pijlers van de arbowetgeving zijn Veiligheid, Gezondheid en Welzijn (VGW). Met een goede basis krijgt je arbobeleid richting en focus. Het start met de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Een ‘fotomoment’ waar de actuele risico’s liggen en waar de focus moet liggen in de komende periode. Tussentijds houd je de vinger aan de pols bij de medewerkers met de PMO of PAGO. Zo heb je zicht op wat er leeft en nodig is vanuit het perspectief van de medewerkers. Je kunt dit eventueel combineren met een Medewerkerstevredenheidonderzoek (MTO).

Maar naast inventariseren en meten is het ook verstandig om de verdieping te zoeken met je medewerkers. Je kunt dat zelf door Het Goede Gesprek te voeren. Maar HBS kan dat ook voor je doen.  Met onze Werkfit gesprekken gaan we met de medewerkers in gesprek en gaan we veel dieper in op een aantal onderdelen. Hieruit komen geen keiharde rapportcijfers en resultaten. Maar als we deze combineren met de cijfers, weten we wel precies wat er allemaal speelt in de organisatie. De perfecte combinatie van cijfers (kwantitatief) en diepgang (kwalitatief).

Bel ons en ontdek hoe wij jou het inzicht geven!

PMO

Preventieve gezondheidscheck die de gezondheid van jouw medewerkers in kaart brengt

RI&E

Met een Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) breng je alle bedrijfsrisico’s in kaart en voorkom je onnodig gevaarlijke situaties op de werkvloer.

Werkfit gesprekken

We nemen medewerkers stap voor stap mee en praten laagdrempelig over werktoekomst, werkplezier en ontwikkeling.